Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z fasolką i marchwią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 300 g
ziemniaki 3 szt.
marchew 2 szt.
czosnek 1 ząbek
kostka rosołowa 3 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
śmietana 18-procentowa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z fasolką i marchwią

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, płuczemy. Wrzucamy do garnka razem z pokrojoną w 3 cm kawałki fasolką szparagową. Marchewki i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Dorzucamy je do reszty warzyw. Całość zalewamy wodą. Dodajemy kostki rosołowe i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy do smaku. Zupę zdejmujemy z gazu, odlewamy trochę do miseczki i mieszamy z kilkoma łyżkami śmietany. Dolewamy do zupy. Mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak