Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnku 4 sztuki
tymianek 1 łyżeczka
pulpa pomidorowa
cebula biała 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 700 na włoszczyźnie
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka pomidorowa

Na początku należy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek lekko przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. W moemncie kiedy dohdzie do sytuacji kiedy cebula się zeszkli, dodajemy zioła. Kolejno dodajemy bulion( zalewamy) i doprowadzamy do wrzenia.

Następnie dodajemy pulpę pomidorową. Wszytsko ze sobą gotujemy jeszcze 5 minut na wolnym ogniu!!
.
Na koniec Przecedzamy przez bardzo drobne sitko (a najlepiej przez czystą ściereczkę bawełnianą) i doprawiamy do smaku.

Oczywiście podajemy z makaronem albo ryżem.


Zdjęcia robione telefonem- dlatego słaba jakość:(

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 29.04.2012 22:00
lubię chyba bardziej niz rosół
Kas2 10.04.2012 20:04
moja ulubiona
aga130982 13.02.2012 11:48
mniam mniam
Małgosia6 16.11.2011 12:21
moja ulubiona zupka
berys18 31.10.2011 13:32
pyszna zupka
agata1722
agata1722 17.10.2011 20:25
dobre
Lidia6 09.09.2011 09:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak