Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z czarnych jagód

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 50 dag
woda 1 l
śmietana 0.5 szkl
cukier 10 dag
bułka czerstwa 4 dag
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z czarnych jagód

Pokrój bułkę,opłucz jagody.Jagody,bułkę i przyprawy zalej gorącą wodą.Rozgotuj,przetrzyj przez sito.Zupę ostudź,dodaj śmietanę.Podawaj z kluseczkami lub grzankami na zimno lub gorąco.Zamiast bułką zupę można zagęścić mąką ziemniaczaną.Owoce mogą być mrożone.Jagody możesz zastąpić jarzynami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak