Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
kefir 2 szklanki
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 op.
bita śmietana
wiórki kokosowe
ryż 3/4 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z ryżem

Przygotować ciasto z mąki, kefiru, jajek, sody i cukru waniliowego, dodać ryż i wymieszać. Usmażyć z obu stron na gorącym oleju. Odsączyć z tłuszczu. Podać z owocami, udekorowane kleksem śmietany i posypane wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak