Racuchy z ryżem

Racuchy z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • kefir

    2 szklanki
  • jajka

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1 op.
  • bita śmietana

  • wiórki kokosowe

  • ryż

    3/4 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować ciasto z mąki, kefiru, jajek, sody i cukru waniliowego, dodać ryż i wymieszać. Usmażyć z obu stron na gorącym oleju. Odsączyć z tłuszczu. Podać z owocami, udekorowane kleksem śmietany i posypane wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat