Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburger z serem, pomidorem i ogórkiem kiszonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 4 szt.
mięso mielone 300 g
cebula 1 szt.
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
olej 1 łyżka
pomidor 1 szt.
ogórek kiszony 1 szt.
ketchup 4 łyżeczki
musztarda 4 łyżeczki
sałata 4 liście
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburger z serem, pomidorem i ogórkiem kiszonym

Mięso wymieszać z 1/2 posiekanej cebuli, posiekanym czosnkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Formować hamburgery, smażyć je na rozgrzanym oleju na patelni. Pod koniec smażenia na każdym kotlecie położyć plaster sera, smażyć aż się roztopi. Bułki przekrajać na pół, zrumienić od wewn strony na patelni. Resztę cebuli posiekać, zeszklić na oleju. Na połówkę bułki nałożyć ketchup, cebulkę podsmażoną, liść sałaty, plaster pomidora, kotlet z serem, 3 plasterki ogórka kiszonego, bułkę posmarowaną musztardą. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.07.2012 20:18
Domowe są najlepsze.
Jodaj 18.01.2012 13:05
uwielbiam :)
[email protected] 20.11.2011 12:16
lubie domowe fast foody :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak