Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w musztardzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
miód 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
olej 2 łyżki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w musztardzie

Mięso umyć, osuszyć, pokropić w plastry. Resztę składników, połączyć, marynatą natrzeć mięso. Schładzać pół godz. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i piec ok. godz w temp. 190st. Po godzinie mięso odkryć, piec jeszcze ok. 30 min w temp. 170st. Mięso można także upiec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 23.08.2011 22:34
jutro robię na obiad, już dziś sobie przygotuję, jestem ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak