Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na zimę z kapusty czerwonej i jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
jabłka 30 dag
cebula 15 dag
woda 1 l
sól 1 łyżka-płaska
cukier 1 łyżka-czubata
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na zimę z kapusty czerwonej i jabłek

Kapustę drobno poszatkować,skropić kilkoma kroplami wody z dodatkiem szczypty kwasku cytrynowego, dusić na wolnym ogniu ciągle mieszając do momentu aż kapusta lekko zmięknie i zwiędnie.Jabłka zetrzeć ze skórką na tarce o dużych oczkach,dodać do kapusty.Cebulę obieramy i kroimy w półkrązki chwilę podgotować(2-3 minuty.),dodać do kapusty i jabłek wymieszać.Nakładać do słoików(2/3 wysokości słoika)Z wody cukru,soli przygotować zalewę wlać do słoików,tak aby przykryła kapustę ,wrzucić po 1-2 goździków.Zamykamy i pasteryzujemy ok 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak