Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta zimne nozki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 2 szt
golonka wieprzowa 1 szt
marchewka,pietruszka po 1 sztuce
sól i pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: galareta zimne nozki

Nozki i golonki zalewamy woda i gotujemy.Solimy odrobine,wkladamy lisc laurowy i ziele.Dokladamy obrana marchewke i pietruszke.Wszystko gotujemy do miekkosci.Wyjmujemy mieso,a wywar przelewamy przez sito.Łączymy z żelatyna.Marchew i pietruszke drobno kroimy a mieso obieramy z kosci i kroimy na mniejsze kawalki.wszystko wkladamy do przecedzonego wywaru.Dodajemy jeszcze odrobine soli i pieprzu do smaku.Napelniamy mniejsze polmiski i odstawiamy do wystygniecia.A nastepnie wstawiamy do lodowki.
Dodaje jeszce po cwiartce jajka ugotowanego na twardo i galazce koperku dla dekoracji i aromatu.Ale to juz kwestia gustu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak