Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 10 szt.
mięso gotowane 400 g
cebula 1 szt.
fasolka czerwona 1 puszka
sos pomidorowy 1 szkl.
ser żółty 150 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
olej 1 łyżka
ogórki konserwowe 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po meksykańsku

Mięso zmielić w maszynce. Cebulę obrać, posiekać drobno, zeszklić na oleju na patelni razem z posiekanym czosnkiem. Dodać mięso, sos pomidorowy, pokrojone w kostkę ogórki i fasolkę osączoną z zalewy. Dusić kilka minut. Na koniec dodać starty ser. Doprawić farsz do smaku. Smarować naleśniki powstałą masą i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 17.11.2011 11:27
ciekawy przepis, zazwyczaj do takich potraw dodaje sie mięso smażone a tu odmiana:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak