Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety z grzybami i parówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 2 szklanki
wody około 1/5 szklanki
jajko
szczypta soli
grzybów leśnych 20 dag
cebula
parówki 4 sztuki
sól
pieprz
Panierka:
jajko
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z grzybami i parówką

Ze składników na naleśniki wyrabiamy jednolitą masę mikserem. Smażymy cienkie naleśniki.

Obrane i umyte grzyby drobno kroimy i smażymy z posiekaną cebulą.
Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy mieszając około 30 minut. Parówki kroimy w cienkie paski.

Na naleśniku układamy plasterek z połowy długości parówki i zakrywamy grzybami. Zwijamy krokiety. Każdy panierujemy w jajku zmieszanym z solą i pieprzem, a następnie w bułce tartej. Smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.09.2013 00:58
Też tak robię.
kika100 03.04.2013 18:34
co za pyszne krokiety
adam1f 06.04.2012 07:47
dobre
Emilia22 08.08.2011 10:24
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak