Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czekoladowo-orzechowy do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos pieczeniowy 1 szt.
czekolada gorzka 6 kostek
orzeczy włoskie 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czekoladowo-orzechowy do mięs

Przygotowujemy sos pieczeniowy według przepisu na opakowaniu. Orzechy włoskie lekko szatkujemy. Wrzucamy na suchą patelnie i prażymy. Dodajemy do sosu gotujemy na małym ogniu. Na sam koniec ścieramy na tarce czekoladę. Sos ściągamy dodajemy startą czekoladę i mieszamy aż się rozpuści i gotowe smacznego ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 10.04.2012 20:39
Intrygujące połączenie :)
maciek7 24.02.2012 12:36
super
Dominikes1 30.09.2011 19:37
muszę spróbować :)
maciek7 31.08.2011 21:15
super
dianix 27.08.2011 12:53
cos innego, nigdy nie robilam.
IZABELA29 14.08.2011 07:57
słodkie połączenie
marchewka 12.08.2011 23:25
wow coś zupełnie innego - warte spróbowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak