Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana wieprzowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 1 duża sztuka
woda
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana wieprzowina

Mięso włożyć do garnka, zalać wodą (tyle, żeby przykryła całe mięso). Dołożyć liść laurowy, ziele angielskie i kostkę bulionową. Zagotować. Gotować mięso do miękkości. Podawać np. z sosem majonezowo-chrzanowym lub jogurtowo- czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 12.02.2012 20:45
wieprzowina jak zawsze smaczna
Weronika_eM 16.10.2011 20:04
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak