Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory zapiekane z boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 2 szt
cukier 1/2 łyżeczki
musztarda 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: pory zapiekane z boczkiem

Wodę gotujemy z kostką warzywną i połową łyżki cukru.Dokładnie umyte i oczyszczone pory kroimy na 15 centymetrowe kawałki i gotujemy w wywarze do miękkości uważamy aby się nie rozgotowały.Po lekkim ostudzeniu każdego pora zawijamy w plasterek boczku posmarowany musztardą i spinamy wykałaczką.Pory układamy na blasze.W małej miseczce mieszamy oliwę z ziołami i pieprzem i smarujemy pory następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika na pół godziny do zrumienienia.Podajemy na gorąco z winegretem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 27.04.2012 10:07
Pysznie wygląda;)
Ada-Gaba 02.02.2012 08:07
smaczne
suzana 07.08.2011 19:56
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak