Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos migdałowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
mleko 4 łyżki
cukier 4 łyżki
płatki migdałowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos migdałowy

Do rondelka wbijamy żółtka dodajemy cukier wlewamy8 mleko i podgrzewamy na małym ogniu i ubijamy trzepaczką do piany aż sos zgęstnieje, następnie studzimy cały czas ubijając.Przed podaniem mieszamy z płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 14.01.2012 20:04
fajny:)
joanna77 25.08.2011 21:47
super
Robert10 24.08.2011 11:05
ooo fajny do deserów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak