Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle nadziewane pasztetem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1 kg
mąka 30 dkg
jajko 1 sztuka
pasztet 20 dkg
woda 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz
smalec 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle nadziewane pasztetem

Ziemniaki obrac a następnie ugotować, wystudzić. Zemleć lub przepuścić przez praskę. Dodać jajko i mąkę (tyle ile się wgniecie) i wyrobic ciasto. Z ciasta formować knedle, dodając do każdego do środka łyżeczkę pasztetu. Wrzucić na wrzącą wodę i gotować ok. 5 minut, aż wypłyną do góry.
Podawać z sosem pieczarkowym lub przysmażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak