Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie w spirytusie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
cukier 1 szklanka
spirytus 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie w spirytusie

Owoce myjemy obieramy ze skórki.Ze szklanki cukru i szklanki wody robimy syrop i obgotowujemy w nim brzoskwinie przez kilka minut i pozostawiamy na noc w syropie,następnie układamy je w słoikach a syrop ponownie gotujemy i gorącym zalewamy owoce.Trzeciego dnia zlewamy syrop z owoców do niego dolewamy spirytus doprowadzamy do wrzenia i zalewamy brzoskwinie zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce.W ten sam sposób można przygotować morele ale z nich nie ściągamy skórki bo by się rozpadły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak