Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana polędwica z renifera z duszonymi jagodami i pomarańczami

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwicy z renifera 800 g
miodu pszczelego 100 ml
jagód świeżych lub mrożonych 300 g
filetowanych pomarańczy 200 g
rozmarynu 2 gałązki
czystej wódki Finlandii 50 ml
marynata - -
Chili pieprz cayenne mielone Prymat - -
sól - -
Pieprz czarny mielony Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana polędwica z renifera z duszonymi jagodami i pomarańczami

Marynata:
50 ml oliwy z oliwek,
50 ml żurawinowej wódki Finlandii,
Pieprz czarny mielony Prymat,
Marynata klasyczna Prymat.


Umyte, oczyszczone i osuszone mięso renifera pokroić na równe medaliony, zalać marynatą powstałą ze zmieszania wszystkich jej składników i odstawić na ok. 4 godziny.

Miód wlać do garnka, dodać jagody, rozmaryn, dusić do momentu zgęstnienia sosu, a następnie dodać pomarańcze i doprawić do smaku wódką i przyprawami. Mięso usmażyć na patelni (najlepiej smakuje średnio wysmażone) i podawać na aromatycznych jagodach z pomarańczami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa36 20.09.2012 23:39
super
Cikakameku 30.07.2012 18:26
pyszne
ronald88 05.09.2011 10:31
super
Natalia37
Natalia37 26.06.2011 20:31
ciekawe jak smakuje
gosia561 11.05.2011 11:17
apetyczne foto
AgaS10 28.01.2011 09:56
Renifery oddajmy mikołajowi:)
szajba2 14.12.2010 15:38
w lasach koło naszej wioski reniferów brak
patusia 26.11.2010 23:57
Apetyczne
Goya 18.10.2010 15:06
skąd wziąć polędwice z renifera?
Małgorzata113 24.07.2010 10:11
ciekawa jestem smaku
Barbara55 14.06.2010 22:09
no no polędwica z renifera
sylwiachmiel 09.05.2010 09:22
TEN PRZEPIS NA 100% ZREALIZUJE W SWOJEJ KUCHNI

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak