Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki koreczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 4 kg
cebula 1 kg
ocet 10 % 2 szklanki
woda 5 szklanek
cukier 3 szklanki
koper do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku
sól 3 łyżki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki koreczki

Ogórki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Następnie nie obrane kroimy w plastry(1,5-2 cm grubości), solimy i pozostawiamy na 2 godziny. Cebulę obieramy i kroimy w plastry, solimy i pozostawiamy również na 2 godziny w osobnym naczyniu. Z octu, wody, soli, cukru i przyprawy do grilla gotujemy zalewę. Do słoi na spód układamy koper, trochę osączonej cebuli, natkę pietruszki oraz osączone ogórki. Do każdego słoika wsypujemy po 1 łyżeczce gorczycy i zalewamy zalewą. Gotujemy 6-8 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak