Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

borowiki pasteryzowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 10 dkg
borowiki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: borowiki pasteryzowane

Borowiki lub kozlaki myjemy osuszamy solimy i odstawiamy na noc,następnie odsączamy na sicie i układamy w słoikach,zakręcamy i pasteryzujemy 30 min.Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu.Przed spożyciem muszą być podgrzane do do 100 stopni przez 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 22.10.2011 15:28
ciekawe
SmacznaPyza 07.08.2011 13:32
świetny sposób żeby zmarnować grzyby....ciekawe z której książki albo durnej broszurki.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak