Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sezonowy sos spagetti

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1 kg
cebula biała 2 szt.
mięso mielone 500 g.
pieczarki 200 g.
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
bazylia 10 listków
oliwa 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sezonowy sos spagetti

Pomidory myjemy, parzymy i ściągamy skórkę oraz wykrawamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę nie musi być równa. Rozgrzewamy patelnię z połową oleju lub oliwy i dusimy pomidory się rozgotują ( 15 minut). Przelewamy do garnka i gotujemy na małych ogniu. Smażymy mięso mielone ( 15 minut) i dodajemy do pomidorów. Cebulę myjemy, osuszamy i kroimy w piórka, smażymy( 5 minut) i dodajemy do pomidorów. Pieczarki opłukujemy, oczyszczamy i kroimy dodajemy do pomidorów. gotujemy jeszcze (15minut ). Doprawiamy do smaku. Na samym końcu kroimy bazylię i wszytko razem mieszamy. Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 10.04.2012 20:40
Lubię takie sosy :)
irenka 12.10.2011 22:11
pyszny sosik
maciek7 07.09.2011 18:57
super
Ewelina47 29.08.2011 14:20
lubię spagetti
Magda60 21.08.2011 22:15
super
barbara11561 20.08.2011 15:51
smaczny
marchewka 12.08.2011 23:26
z pieczarkami jeszcze nie próbowałam, zapewne smaczne
Paweł13 09.08.2011 11:28
Brzmi obiecująco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak