Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
czosnek kilka ząbków
bazylia kilka listków
sól
pieprz
papryczka chili
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: papryka z grilla

Papryki myjemy osuszamy i pieczemy na grillu w piekarniku lub na patelni tak aby lekko przypalić skórkę,następnie przekładamy szybko do szczelnie zamykanego naczynia i odstawiamy do wystygnięcia,następnie obieramy ze skórki.kroimy na połówki usuwamy gniazda nasienne i układamy w wyparzonych słoikach przekładając ząbkami czosnku i umytymi i osuszonymi listkami ziół solą pieprzem.Zalewamy gorącą oliwą tak aby przykryła papryki i zakręcamy przykrywkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 31.12.2011 12:13
świetna papryczka
Krystyna32 04.10.2011 07:47
super
szyba 07.08.2011 09:54
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak