Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przecier pomidorowy II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa
estragon
bazylia
sól
pieprz
cukier
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: przecier pomidorowy II

Umyte,sparzone i obrane pomidory kroimy na kawałki ,dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek.Gotujemy godzinę na małym ogniu,przecieramy przez sito i doprawiamy do smaku solą cukrem,pieprzem i ziołami,następnie smażymy na małym ogniu następną godzinę aż przecier stanie się gęsty .Gorący rozlewamy do słoików zalewamy łyżką oliwy z oliwek i zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak