Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściany makaron

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron rurki 25 dag
makaron wstążki 25 dag
kapusta 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 20 dag
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściany makaron

1. Makarony ugotuj wg instrukcji. Odcedź. Główkę kapusty pokrój na ćwiartki, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, poszatkuj. Olej rozgrzej na patelni, włóż kapustę kiszoną, duś do miękkości.
2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki obierz, zetrzyj na tarce. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podsmaż. Dodaj ugotowaną kapustę, podduś. Dodaj makarony i kiszoną kapustę, połącz, przypraw do smaku sola i pieprzem. Duś ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 23.11.2013 16:08
bardzo ciekawy przepis
Bernadeta1 10.09.2012 10:31
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak