Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z białek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6 szt
margaryna 200 g
cukier 3/4 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mak 1 szkl
cukier waniliowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z białek

Białka ubijamy na sztywno, następnie cały czas miksując dodajemy cukier oraz cukier waniliowy. Miksujemy do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy mak, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Całość dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem na małych obrotach, aby składniki się ładnie połączyły. Ciasto wylewamy w jedną dłuższą lub w dwie małe keksówki. Pieczemy w temp. 180*C około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 05.01.2012 19:25
pysznie wygląda
aguus 07.08.2011 20:32
Pyszne
Emilia22 06.08.2011 20:07
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak