Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska tarta z kurkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
kurki 250 g
cebula 1 szt.
szczypiorek 1/2 pęczka
czosnek 3 ząbki
ser gouda 200 g
szynka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska tarta z kurkami

Ciasto francuskie wykładamy na formę, nakłuwamy widelcem.

Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojone kurki ( małe w całości ), podsmażamy aż odparuje woda. Przyprawiamy pieprzem i oregano. Wyciskamy czosnek. Dodajemy pokrojony drobno szczypiorek i pokrojoną w kostkę szynkę lub boczek. Całość podsmażamy. Zdejmujemy z ognia i przekładamy na ciasto francuskie. Posypujemy serem żółtym pokrojonym w kostkę. Rogi ciasta zawijamy na farsz.

Zapiekamy ok. 35 minut.

PYCHA!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 10.08.2012 17:37
rewelacja !
Rafał10 25.05.2012 21:06
Francja elegancja, lubię takie dania :)
PaniMISIOWA 01.11.2011 10:31
pycha!
Misiek1 07.08.2011 19:29
Rewelacyjna propozycja z wykorzystaniem kurek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak