Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po chińsku z makaronem sojowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 60 dag
makaron sojowy 1 opakowanie
pędy bambusa 1 puszka
grzybki mun 6 szt
kiełki sojowe 1 garść
cebula biała 1 szt
marchewka 1 duża
olej do smażenia 2 łyżki
papryka żółta 1 strąk
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po chińsku z makaronem sojowym

Grzybki moczymy w gorącej wodzie i moczymy przez 20 minut.
Płuczemy,odcinamy twarde końcówki i kroimy w cienkie paseczki.
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy na kawałki.Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim mięso.
Dosypujemy przyprawę do potraw chińskich i dodajemy grzybki.
Warzywa obieramy ,myjemy i kroimy w cienkie paski.
Dorzucamy do mięsa.
Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 7 minut.
Łączymy z warzywami i mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.12.2013 15:13
batdzo smaczna
Mariusz10 20.03.2012 13:52
super
Grażyna13 09.02.2012 14:28
Pysznosci :0
Anna133 22.12.2011 15:18
ciekawe :)
Jolanta40 28.11.2011 08:13
uwielbiam takie dania
ben-ka 07.08.2011 10:56
pyszności!:)
szyba 06.08.2011 18:37
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak