Szparagi z kurczakiem w muszlach

Szparagi z kurczakiem w muszlach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • conchiglione

    250gr
  • masło (łyżka)

  • łyżka oliwy z oliwek

  • dymka

  • czosnek

  • jedna podwójna piers z kurczaka

  • 7 szt zielonych szparagów pokrojonych w plasterki

  • kulka mozzarelli pokrojonej w kostkę

  • bazylia

  • zielona pietruszka

  • śmietana do sosów

  • chlust białego wina

  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • parmezan

    starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sezon szparagowy - czas zaczać.

Muszle ugotować bardzo al dente w osolonej wodzie. Przepłukać zimną wodą.
Odstawić. Na masle z oliwa zeszklić czosnek pokorjony drobno i dymkę, dodać drobno pokrojoną pierś kurczaka i szparagi. Smażyć około 5 min. Zalać śmietaną i białym winem, dodać bazylię i pietruszkę. Doprawić do smaku. Gotować następne 5 min na sredni ogniu zebu sos sie zredukował. Odstawić. Gdy trochę ostygnie dodać pokrojoną mozzarellę i wymieszać. Nadziewać farszem muszelki i układać je w nasmarowany masłem naczyniu do zapiekania. Posypać startym serem (ja uzyłam Rapidia (to jest ser ala parmezan). Zapiekamy około 25-30 min. w nagrzanym do 180°C piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

indi

15.05.2013 20:31
apetycznie wygląda

eli_555

12.06.2011 21:38
ale pyszności

wedith1

03.09.2010 10:31
Boskie!!!! :)

Jolanta40

30.07.2010 19:32
pyszności

Jolanta40

30.07.2010 19:32
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat