Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z kurczakiem w muszlach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

conchiglione 250gr
masło (łyżka)
łyżka oliwy z oliwek
cebula dymka ze szczypiorkiem
czosnek
jedna podwójna piers z kurczaka
7 szt zielonych szparagów pokrojonych w plasterki
kulka mozzarelli pokrojonej w kostkę
bazylia
zielona pietruszka
śmietana do sosów
chlust białego wina
sól
Pieprz biały mielony Prymat
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z kurczakiem w muszlach

Sezon szparagowy - czas zaczać.

Muszle ugotować bardzo al dente w osolonej wodzie. Przepłukać zimną wodą.
Odstawić. Na masle z oliwa zeszklić czosnek pokorjony drobno i dymkę, dodać drobno pokrojoną pierś kurczaka i szparagi. Smażyć około 5 min. Zalać śmietaną i białym winem, dodać bazylię i pietruszkę. Doprawić do smaku. Gotować następne 5 min na sredni ogniu zebu sos sie zredukował. Odstawić. Gdy trochę ostygnie dodać pokrojoną mozzarellę i wymieszać. Nadziewać farszem muszelki i układać je w nasmarowany masłem naczyniu do zapiekania. Posypać startym serem (ja uzyłam Rapidia (to jest ser ala parmezan). Zapiekamy około 25-30 min. w nagrzanym do 180°C piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 15.05.2013 20:31
apetycznie wygląda
eli_555 12.06.2011 21:38
ale pyszności
wedith1 03.09.2010 10:31
Boskie!!!! :)
Jolanta40 30.07.2010 19:32
pyszności
Jolanta40 30.07.2010 19:32
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak