Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajecznicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mleko 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
fasolka szparagowa 10 dkg
ogórki małosolne 2 sztuki
żółty ser 50 gram
majonez 2 łyżki
ketchup 1 łyżka
olej do smażenia
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajecznicą

Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzić. Jajka rozbełtać, wymieszać z mlekiem, solą i pieprzem. Usmażyć na oleju mieszając, aż jajka się bardzo mocno zetną, przestudzić. Cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z pokrojonymi w kostkę ogórkami, startym na tarce o dużych oczkach serem, fasolką i jajecznicą. Dodać ketchup i majonez, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.09.2012 08:25
pomysłowe
Weronika_eM 08.05.2012 21:30
ciekawa sałatka
Smakosz6 26.11.2011 12:58
mniam
ziutula
ziutula 31.10.2011 08:29
pomysłowy sposób na jajówę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak