Kotlet schabowy z szynką i pieczarkami

Kotlet schabowy z szynką i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • plastry szynki

    4 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • sól

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • mąka

    1 szkl.
  • bułka tarta

    do panierki
  • jajko

    1 szt
  • kotlety schabowe

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczaki pokroić na kawałki i zesmażyć na oleju, posolić.
Kotlety rozbić ułożyć na nich plastry szynki na to usmażone pieczarki i zwinąć kotlet w rulon. Posolić do smaku. Opanierować najpierw w mące, potem w jajku na koniec w bułce tartej. Położyć na rozgrzany olej i smażyć z każdej strony na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

26.04.2012 12:05
ekstra kotlet

Pacia

09.08.2011 10:24
też takie robię-są pyszniutkie

malaczarna23

02.07.2011 16:32
pycha

ronald88

29.06.2011 08:21
super

ziutula

27.05.2011 14:01
pyszności apetyczne.....

Danuta_Prorok

13.05.2011 10:50
pychota

tomek18

19.04.2011 11:43
świetne

FAFIK

30.03.2011 06:46
Fajny przepis

darus

02.01.2011 14:24
pycha

aga130982

06.07.2010 14:06
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat