Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z drobiu w papryce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z drobiu 500 g
białko 2 sztuki
cebula 2 sztuki
papryka 300 g
koperek 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z drobiu w papryce

Udka umyć i osuszyć. Mięso odkroić od kości i zmielić w maszynce do mięsa. Połowę cebuli obrać, opłukać, utrzeć, posolić, podgrzewać, mieszając aż zacznie lekko żółknąć. Wyrobić robotem, przyprawić solą i pieprzem. Z przygotowanej masy uformować wałek, owinąć gazą, obwiązać nitką bawełnianą jak baleron. Paprykę umyć, dodać posiekany czosnek. Mięso włożyć do rondla z wrzącą wodą, osolić, dodać paprykę z cebulą, gotować pod przykryciem przez ok 30 min. Ugotowany klops wyjąć z rondla, zdjąć gazę. Klops pokroić w poprzek na porcję. Ułożyć na półmisku, posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak