Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ser

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 30 dag
masło 2 łyżki
keczup pikantny 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
sól do smaku
jajko 3 sztuki
szczypiorek według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ser

Ser rozkruszyć w miseczce, posypać sodą, przykryć i odstawić na dwa -trzy dni w ciepłe miejsce. Masło rozpuścić, dodać ser i cały czas mieszając smażyć do momentu całkowitego rozpuszczenia się sera, gdy ser się rozpuści dodać keczup, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajka i smażyć (mieszając) do momentu, aż ser zgęstnieje na koniec dodać posiekany szczypiorek,wymieszać . Miseczkę opłukać zimną wodą,przelać gorący ser i zostawić do ostudzenia. Ja osobiście lubię jak jest jeszcze ciepły

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 03.09.2013 08:56
jestem ciekawa smaku takiego sera
Beatris 20.08.2011 11:12
Jestem ciekawa jak smakuje taki ser. Przekonam się, jak wypróbuję.
Weronika_eM 08.08.2011 22:21
ciekawy przepis
suzana 06.08.2011 09:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak