Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetek Black Tiger 16/20

    600 g
  • cebuli

    1 sztuka
  • pomidorów

    4 sztuki
  • świeżej bazylii

    kilka listków
  • czosnku pokrojone w plastry

    3 ząbki
  • sok z 1 cytryny

    - -
  • białego wina

    1/2 szklanki
  • masła ziołowego

    2 łyżki
  • posiekanej czuszki

    1 sztuka
  • oliwy z oliwek

    1/4 szklanki
  • pieprz biały

    - -
  • sól

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na oliwie z oliwek, dodać umyte i oczyszczone z jelita krewetki, smażyć 5 minut. Następnie dodać miąższ z pomidorów, czuszkę, sok z cytryny, białe wino i dusić kolejne 5 minut. Dodać masło ziołowe i świeżą bazylię, doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Podawać z ryżem długoziarnistym lub ciepłą białą bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smakosz2002

04.01.2015 15:14
Super! Akurat na to mam dzisiaj ochotę:-)

Ewa36

20.09.2012 23:40
nie lubię krewetek

marenka

13.07.2011 13:39
Fajny przepis

berys18

13.04.2011 08:52
warto wypróbowac

Jaheira11

27.03.2011 23:55
super

AgaS10

28.01.2011 09:54
A gdyby krewetki zamienić na kurczaka?:)

Babciagramolka

14.12.2010 08:49
Marzenie

patusia

26.11.2010 23:56
Bardzo apetyczne :)

Małgorzata113

06.07.2010 10:07
Krewetki u nas , nie są popularne.

Barbara55

13.06.2010 18:53
na krewetki nie reflektuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat