Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetek Black Tiger 16/20 600 g
cebuli 1 sztuka
pomidorów 4 sztuki
bazylia świeża kilka listków
czosnku pokrojone w plastry 3 ząbki
sok z 1 cytryny - -
białego wina 1/2 szklanki
masła ziołowego 2 łyżki
posiekanej czuszki 1 sztuka
oliwy z oliwek 1/4 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat - -
sól - -

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na oliwie z oliwek, dodać umyte i oczyszczone z jelita krewetki, smażyć 5 minut. Następnie dodać miąższ z pomidorów, czuszkę, sok z cytryny, białe wino i dusić kolejne 5 minut. Dodać masło ziołowe i świeżą bazylię, doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Podawać z ryżem długoziarnistym lub ciepłą białą bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakosz2002 04.01.2015 15:14
Super! Akurat na to mam dzisiaj ochotę:-)
Ewa36 20.09.2012 23:40
nie lubię krewetek
marenka 13.07.2011 13:39
Fajny przepis
berys18 13.04.2011 08:52
warto wypróbowac
Jaheira11 27.03.2011 23:55
super
AgaS10 28.01.2011 09:54
A gdyby krewetki zamienić na kurczaka?:)
Babciagramolka 14.12.2010 08:49
Marzenie
patusia 26.11.2010 23:56
Bardzo apetyczne :)
Małgorzata113 06.07.2010 10:07
Krewetki u nas , nie są popularne.
Barbara55 13.06.2010 18:53
na krewetki nie reflektuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak