Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta makrelowa z rzodkiewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
ser biały 200 g
rzodkiewka 1/2 pęczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz czarny
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta makrelowa z rzodkiewką

Makrelę pozbawić skóry i ości, mięso porwać na małe kawałki i wrzucić do miski. Tłusty biały ser rozdrobnic widelcem i dodać do miski. Cebuę obrać umyć i pokroić w drobniutką kostkę- dorzucić do miski. Rzodkiewki umyć, pozbawić korzenia i zielonej części i pokroić w ćwierćplasterki- dorzucić do miski.
Wszytskie składniki pasty dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą czosnkową, pieprzem cytrynowym i grubo mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak