Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą ze szprotek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 6 szt
szprotki w pomidorach 1 szt
keczup pikantny do smaku
sól do smaku
słodzik do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą ze szprotek

Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół i wydrążyć żółtko. Żółtko zetrzeć widelcem, dodać puszkę szprot w pomidorkach, 2 łyżeczki keczupu pikantnego i pół pęczka posiekanego szczypiorku. Dokładnie wymieszać. Opcjonalnie pieprz ziołowy i odrobina słodzika, to zależy od rodzaju (smaku) szprotek. Białe połówki jaj lekko solimy i posypujemy pieprzem ziołowym. Nadziewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 30.01.2014 09:04
uwielbiam takie
IwonaKa 08.11.2013 13:54
na pewno smaczne te jajka
Katarzyna59 10.07.2013 07:22
bardzo pyszne
Milena87 02.03.2013 21:58
Ekstra jajka :)
aisza1 21.02.2013 14:17
pycha
Cukiereczek13 14.05.2012 21:51
ekstra ;)
olkaaa 02.05.2012 08:18
muszę spróbować
Ewelina38 21.02.2012 08:55
ja również :)
calliope 18.01.2012 08:18
chętnie spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak