Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka paprykowa z sosem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka paprykowa z sosem czosnkowym

Z papryk wycinamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy, mieszamy z papryką i solimy. Przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, sok z cytryny, musztardę i zioła prowansalskie mieszamy na jednolity sos i polewamy nim składniki surówki. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 08.08.2011 22:08
pyszna,zdrowa i kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak