Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 3 duże sztuki
pietruszka 3 szt.
seler 1 mały
koncentrat pomidorowy 1 słoik
oliwa
sól
pieprz
mąka
por (biała część) 1 szt.
cebula biała 1 szt.
mintaj 6 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

1. Rybę umyć. Oprószyć solą. Panierować w mące. Smażyć na oliwie z oliwek.
2. Pietruszkę, seler i marchewkę obrać i potrzeć na tarce o dużych oczkach.
3.. Cebulę i por pokroić
4. Warzywa (1 i 2) poddusić na oliwie z oliwek pod przykryciem. Kiedy będą bardziej miękkie, dodać szklankę wody. Zagotować. Dodać koncentrat, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
5. W naczyniu żaroodpornym (dzięki niemu rybę można podgrzać w piekarniku) układać kolejno: warzywa, rybę, warzywa.
6. Można podać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak