Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser piankowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 200 ml
galaretka cytrynowa 1 sztuka
brzoskwinie 3 sztuki
rodzynki 1 garstka
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser piankowy

Jedną galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody, a drugą w 450 ml. Gdy pierwsza galaretka zaczyna tężeć, ubijamy mleko skondensowane aż powstanie piana i mieszamy z galaretką. Przekładamy do pucharków. Na wierzchu układamy owoce, posypujemy rodzynkami. Gdy druga galaretka jest już zimna, wlewamy po 4 łyżki do każdego pucharka. Kiedy galaretka w pucharkach jest już trochę ścięta, wlewamy resztę. Zostawiamy w chłodnym miejscu na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 05.08.2011 19:40
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak