Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik naleśnikowy z nadzieniem makowo- morelowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 4 szt
morele z puszki 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 6 łyżek
cukier 1 łyżka
masa makowa 1 kg
masło roślinne 1 łyżka
mleko 340 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik naleśnikowy z nadzieniem makowo- morelowym.

Morele odsączamy połowę miksujemy, resztę kroimy w kostkę.
Żelatynę rozpuszczamy.
Budyń ,6 łyżek mleka i cukier mieszamy.
Gotujemy 340 ml mleka, dodajemy budyń i gotujemy przez minute .
Ciepły budyń łączymy z żelatyna , zmiksowanymi morelami i masa makową .
Jeden naleśnik przekładamy na dno tortownicy,smarujemy 1/3 części kremu makowego, posypujemy 1/3 kostek moreli.
Robimy tak trzy razy do wyczerpania składników.
Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Dowolnie dekorujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 12.07.2012 18:35
fajny
Jolanta40 25.02.2012 20:57
super
ben-ka 26.08.2011 08:23
nie jadłam ale musi być fajne takie danie.
barbara11561 06.08.2011 14:49
świetny deserek
halinka1011 05.08.2011 19:41
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak