Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z bazylią i estragonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 torebki
ogórki konserwowe 6 sztuk
kukurydza 1 puszka
szynka 5 dkg
bazylia 1 lyżka
estragon 1 łyżka
majonez 1/2 słoika
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z bazylią i estragonem

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Do wystudzonego ryżu dodać pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i szynkę, dodać puszkę kukurydzy, bazylię i estragon. Doprawić solą i piperzem, wymieszać z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 06.08.2011 11:38
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak