Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody do deserów i ciast

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 1 l
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody do deserów i ciast

Do wyparzonych malutkich słoiczków układam jagody uprzednio opłukane na sitku,dosypuję średnio 4 łyżeczki cukru do słoiczka,można regulować słodkość w zależności od tego,do czego się ich chce używać. Następnie pasteryzuję ok 15-20 min.Po wyjęciu z pasteryzacji odwracam do góry dnem, żeby rozpuścił się cały cukier.Jagody można dodawać jako dodatek do deserów,ciast itp. Ja dodaję również do kisielów,galaretek,oraz stosuję jako niezawodny lek na zatrucia pokarmowe, skuteczność 100% ! Przygotowuję takie małe porcje aby zostały zużyte na jeden raz,nie ma sensu marnować takich pyszności :) Polecam ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 05.07.2016 23:51
przydają się dla zdrowia
beata28 06.07.2012 22:57
ekstra pojadała bym takich jagódek z lodami:)
beata28 06.07.2012 22:57
ekstra pojadała bym takich jagódek z lodami:)
beata28 06.07.2012 22:57
ekstra pojadała bym takich jagódek z lodami:)
Robert10 05.08.2011 18:42
też tak robię-polecam
ben-ka 05.08.2011 17:55
normalnie zazdroszczę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak