Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip jogurtowy z kiszonymi ogórkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 6 łyżek
majonez 1 łyżka
sól do smaku
ogórki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dip jogurtowy z kiszonymi ogórkami

Ogórki kiszone odsączyć z wody i zetrzeć ze skórką na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć je z soku i przełożyć do miski. Następnie zmieszać ze sobą do jednolitej konsystencji jogurt i majonez i wylać na starte ogórki. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Idealnie sprawdza się na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak