Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mix fasolowy z czosnkiem i chili

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 20 dag
ząbki czosnku 2
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mix fasolowy z czosnkiem i chili

Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Czosnek drobno kroimy i prażymy na suchej patelni. Gdy zacznie wydzielać przyjemną woń dodajemy masło. Gdy się roztopi solimy i posypujemy pokrojonym chili. Dokładnie mieszamy i takim masełkiem polewamy ugotowaną fasolkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 17.12.2011 11:23
Smakowita wersja fasolki :)
kasienka23 30.10.2011 20:02
pyszna fasolka
Izabela/bella81 27.10.2011 11:33
Ciekawe połączenie, a smaki moje :)
Anna169Hosz 02.09.2011 15:16
Interesujące, ciekawe jak smakuję?
Renataj 15.08.2011 00:05
Fasolka szparagowa w każdej postaci to dla mnie rarytas. Ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam.
Kopiko1983 09.08.2011 06:47
Strasznie mi sie podoba to połączenie!
pacpaw 07.08.2011 23:18
@Agnieszka prażony czosnek praktycznie traci swój ostro-gorzki smak. Natomiast chili faktycznie jest ostre, ale jest go tak niewielka ilość, że jedynie dopełnia smak fasolki.
aginaa 07.08.2011 20:39
bardzo fajny przepis, warty wyprobowania :)
Jolanta_P-S 07.08.2011 11:00
przepis do sprawdzenia
SmacznaPyza 05.08.2011 22:01
całkiem fajne ujęcie na pierwszym zdjęciu i danie też zapowiada się ciekawie, muszę sobie tak zrobić fasolkę
agnieszka137 05.08.2011 21:54
świetne i apetyczne
Agnieszka_B 05.08.2011 18:17
Ciekawie przyrządzona.... A czosnek i chili nie \"zagłuszają\" smaku fasolki?
suzana 05.08.2011 16:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak