Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod pierzynką light

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
marchew 2 szt
por 1 szt
pieczarki 150 g
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
seler do smaku
jogurt naturalny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod pierzynką light

Pierś myjemy, osuszamy, wykrawamy kotlety, lekko zbijamy z obu stron, solimy i pieprzymy do smaku. Układamy na blaszce. Warzywa po umyciu i oczyszczeniu trzemy na tarce o grubych oczkach, pora w cienkie talarki. Warzywa mieszamy z pieprzem ziołowym, kucharkiem. Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Na piersi kurczęce układamy warstwę warzyw i pieczarek. Posypujemy solą, pieprzem i kucharkiem do smaku według uznania. Na wierzchu posmarować jogurtem naturalnym. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku ok 1-1,5 godz w temp. ok 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 31.07.2013 07:28
smaczny schabik
Bernadeta1 22.07.2013 14:41
super mięsko
Angelika10 04.03.2013 00:42
wysmienite ;)
Łukasz15 03.01.2013 18:44
Dobry
olkaaa 31.10.2012 09:11
bardzo fajna
Kuchareczka2 22.10.2012 18:49
The best!
Krystyna32 20.10.2012 08:39
pycha
edi 16.06.2012 16:55
wygląda apetycznie...nawet bardzo;)
smakoszek 25.05.2012 07:35
świetny
klaklak 13.03.2012 15:07
fajne
anula250 04.03.2012 14:39
super
Wacław 04.03.2012 10:48
extra
calliope 22.11.2011 08:51
mniam mniam :)
Agnieszka/picola 29.08.2011 21:27
dobre
Agnieszka/picola 29.08.2011 21:27
dobre
Dorian 15.08.2011 10:34
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak