Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Norweski deser jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 1 szkl.
cynamon 1 łyżeczka
śmietana 30% 1,5 szkl.
cukier 2 łyżki
herbatniki 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Norweski deser jabłkowy

Herbatniki podpiec na patelni na jasnobrązowy kolor i odstawić. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i rozgotować z cukrem i cynamonem - odstawić. Śmietanę ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru (ja zrezygnowałam z cukru).
Do salaterek albo pucharków nakładać: jabłka, herbatniki, śmietana, jabłka, herbatniki, aż do wyczerpania składników. Przygotowane pucharki wstawić do lodówki na godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pajecznik 13.05.2012 15:32
warte wypróbowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak