Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt czekoladowy z kremem kawowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt kakaowy 1 szt.
budyń śmietankowy 2 szt.
mleko 4 szkl.
masło 1 kostka
cukier 4 łyżki
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
bita śmietana 1 szkl.
czekolada mleczna 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt czekoladowy z kremem kawowym

Biszkopt przekroić na pół. Ugotować budyń na mleku wymieszanym z kawą i cukrem. Ostudzić. Do ostudzonego budyniu wkręcać po łyżce masła. Ucierać. Gotowym kremem przełożyć biszkopt. Wierzch posmarować bitą śmietaną, zetrzeć czekoladę. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 05.08.2011 16:51
Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak