Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paszteciki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 30 dag
śmietany 1 łyżka
cebula 1
olej słonecznikowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
żółtko jajek 1
masło 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paszteciki z pieczarkami

Ciasto rozmrażamy. Pieczarki czyścimy i drobno kroimy. Razem z pokrojoną cebula podsmażamy na oleju.
Masło topimy, oprószamy mąką i zasmażamy, nie rumieniąc. Rozprowadzamy w nim śmietanę. Dodajemy pieczarki z cebula i natkę pietruszki. Mieszamy i gotujemy az powstanie gęsta masa. Przyprawiamy sola i pieprzem. Studzimy. Płaty ciasta francuskiego układamy jeden na drugim, wałkujemy. Wykrawamy małe krążki. Na każdym układamy po porcji farszu. Mocno zlepiamy. Układamy na blaszce posmarowanej tłuszczem. Paszteciki smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy 30 minut w temp. 180 * C na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 14.04.2013 20:40
bardzo smakowity przepis
Juleczka20 17.04.2012 07:53
uwielbiam
malaczarna23 29.03.2012 08:54
pyszności
kuklik 10.12.2011 00:06
rewelacja
misia53 24.11.2011 14:56
świetne do barszczyku
MAŁY 22.10.2011 19:41
smacznie
Reda 03.10.2011 11:02
super
ben-ka 30.08.2011 12:21
świetne to jest:)
halina17 05.08.2011 14:09
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak