Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w sosie pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 250 g
pieczarki 100 g
wywar warzywny 300 ml
masło 30 g
margaryna 20 g
bulion warzywny 1 szt
mąka pszenna 30 g
żółtko jajek 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sosie pieczarkowym

Rybę pokroić w prostokąty. Zagotować wodę, sporządzić bulion. Odmierzyć 300 ml wywaru. Wywar zagotować i dodać połowę odważonej ilości masła. Do gorącego wywaru dodać pokrojoną rybę, gotować ją 20 min. na małym ogniu. Umyć i drobno posiekać pieczarki, podsmażyć je na maśle. Z mąki i margaryny sporządzić zasmażkę, rozprowadzić ją przecedzonym wywarem. ( bez ryby) , mieszając zagotować. Do sosu dodać podsmażone grzyby i przyprawy. Podprawić sos żółtkiem. Kawałki ryby ułożyć na ciepłym półmisku i polać sosem. Ozdobić posiekaną pietruszką.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 27.09.2011 10:46
to mi smakuje
agata1722
agata1722 27.09.2011 10:46
to mi smakuje
halina17 05.08.2011 14:10
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak